Annons
Annons


Vilken KAOSDAG!!


Alltså, gårdagen. Jag hade aldrig trott att jag skulle sitta i en tandläkarstol med en borr och sugapparat i munnen… Det var SÅ sjukt! Jag spelade in en podcast med Ångestpodden på morgonen, hade köpt med mig en macka (som inte alls var hård), som jag satt och tuggade på efter vi var klara. Sedan känner jag bara lite med tungan.. kommer åt nåt, som först kändes som en sån där jobbig popcorn-bit. Ju mer jag känner, desto räddare blir jag, och inser till slut att TANDEN ÄR BORTA. Eller, nu överdriver jag, men halva tandfanskapet var.. väck?? Jag började vråla och skrika, tjejerna som intervjuade mig förstod ingenting hahahha. Jag ba ”HITTA EN TANDLÄKARE NUUUUUUU!!”. Så de började googla, medan jag satt och hyperventilerade. Jag ringde till några olika tandläkare, CityAkuten, som var så nästintill otrevliga. Kanske för att jag ringde med världens råpanik och ba ”kommer ni dra uuuut min taaaand???”. Men då skulle jag inte få en tid förrän kl 16.

Annons

Nej, tack. Ringde vidare, och då till ett ställe som heter AquaDental. Receptionisten skrattade åt min panik (på ett snällt sätt, haha). Och hon löste en tid till mig 30 minuter senare!! Så grymt. Så jag gav mig ut i kylan och gick raka vägen till deras klinik. Och jag fick världens snällaste och bästaste tandläkare, Gun Norberg. Jag har liksom aldrig riktigt haft tandläkarskräck, men jag vet att många andra har det. Så då började ändå tankarna snurra.. Men hon lugnade mig, förklarade vad hon skulle göra och vad som hade hänt. Tydligen så hade jag en tidigare fyllning i tanden, och eftersom jag gnisslar tänder så det står härliga till på nätterna har jag pga av det antagligen fått en spricka i tanden.. och sen hade en del av tanden helt enkelt lossnat! Under fyllningen hade det också ”runnit” ner nått brunt, karies, typ. Äckligt, blää. Så frågade hon mig om jag vill bedöva. Jag förstod ingenting, ”jag ba, vadå, kommer det göra ont?”. Jag trodde man bara fyllde på lite rafs. Hon berättade att det kunde göra ont, så hon la på en bedövningssalva först och då kändes det knappt. Men hon fick borra bort HELA fyllningen plus lite till, tydligen nära nerven… Sedan byggde hon upp en ny tand i plast.

Nu när jag ser på tanden så syns det inte ens att jag har en lagning? Det ser ut som min riktiga tand. Jag är mäkta imponerad! Min morfar var ju tandläkare, och tyckte att jag också skulle bli det. Och jag blev faktiskt lite sugen efter det här. Man får ju vara kreativ och skapa på jobbet, och samtidigt hjälpa människor! ”Välkommen till tandläkare Ellen! Ojsan hoppsan, jag råkade visst forma din nya framtand till en liten snopp.” Hm. Eller, jag tror jag håller mig att göra humor på film..

Jag ska tillbaka i januari och göra en undersökning, har ju gått i Vingåker tidigare men det blir ju lite svårt när jag bor i Stockholm. Men nu har jag hittat en grym tandläkare, som jag ska fortsätta gå till! Bästa Gun! 

Sen stod det 2700 kr på kvittot. Auoch! Passar ju inte så jättebra nu innan jul.. Men det är bara att ”bita ihop” höhö. Nä, men jag har inte lagt så mycket pengar på tandläkarbesök innan.. Så det var väl dags nu. Ja, och sen måste jag ju fixa en tandförsäkring, har inte haft det innan. Lika bra det om jag nu ska gå runt och svälja tandbitar i tid och otid. Men jag kan verkligen rekommendera Gun på AquaDental, tänker också för er som har tandläkarskräck i och med att hon var så lugnande och pedagogisk.

Skärmavbild 2015-12-17 kl. 14.18.24

Kolla så den såg ut!!! Ser ju typ rutten ut?? Hjälp. Tur att jag inte kollade i spegeln.AnnonsLaddar