Annons
Annons


Varning – personlig text.


Okej, tänkte berätta en sak för er. Jag blir lite personlig nu…

Jag vet inte varför, men under de senaste åren har jag blivit en riktig bitch – mot mig själv. Jag intalar mig själv dumma saker, klankar ner på mig själv JÄMT, kan aldrig vara nöjd med mig själv eller ta emot komplimanger.

Annons

För att vara helt ärlig har jag inte mycket självkänsla kvar!! Det kanske inte låter så farligt, men ni som känner mig sen innan vet att det är helt SJUKT. För två-tre år sedan var det inte ens en del av mig, jag var bara jag och brydde mig inte ett piss om vad andra sa om mig. Det är klart att en viss del av det är kvar inom mig, och jag har säker mer självkänsla än vad många andra tjejer har. MEN nu tittar jag till mig själv, och mina egna känslor och tankar. Jag tycker det en svinläskigt när skillnader är påtagliga, speciellt när det handlar om en själv. Jag vet inte hur många av mina gamla vänner som bara ställer sig och gapar av häpnad när de ser mig i vissa situationer, eller när jag börjar trycka ned mig själv.

Det är inte den Ellen de lärde känna. Ett annat exempel som jag kommer nu på i skrivande stund var när jag var på gig i Umeå, att en av tjejerna som jag umgicks med uppfattade MIG som BLYG!? Jag förstod ingenting när hon sa det. Vad är det som hänt med mig? Med ELLEN BERGSTRÖM? Jag går runt och tänker på saker hela tiden, analyserar. Tar all kritik eller ord som något riktat mot mig, fast det inte ens behöver vara så. Jag var alltid den som min bästa vän Amanda kunde ringa när hon var ledsen, det var alltid jag som stöttade henne i allt, jag var som hennes storasyster. Idag är det ombytta roller, nu är det jag som ringer med gråten i halsen var dag.

Jag skriker efter bekräftelse, efter att få höra att jag är bra, som jag innan VISSTE att jag var. Eller visste, det bara var så. Jag var bra och jag njöt av varje sekund av livet. Det lär ha stuckit många i ögonen, men jag brydde mig inte om skitsnacket. Om jag hade fått höra något av det idag hade jag nog gått och grävt ned mig.

När jag får höra fina saker om mig idag blir jag helt till mig
, eller det beror på vad det handlar om. Om det handlar om något jag själv inte gillar jag kan inte bara ta emot komplimangen. Det går inte. Jag lever i en skugga av mig själv. Jag vågar inte ta ut svängarna. Jag är rädd för att få höra skit. Jag vaknar upp med ångest.

Jag vill hitta tillbaka till mig själv, tro på mig själv, vara nöjd med mig själv och jag vill tycka om mig!!!! Jag vill tycka om mig. Jag vill älska mig själv för den jag är. Inte för den jag tror att jag borde vara.
Jag vill älska mig själv…….
Igen.


En bild från när jag var 18 år och bara levde livet. 3 år sedan nu…

Tack till er som gjort min resa till Hollywood med WCOPA möjlig www.wcopa.com


AnnonsLaddar