Annons
Annons


Surströmmingsrecension


Igår var alltså min surströmmingspremiär. Jag ska erkänna att det inte var någon superportion jag tryckte i mig men, en liten bit. Och jag trodde att man bara åt surströmming som sill. Att man bara kan ladda in en bit in i munnen (en del äter säkert surströmming direkt, men det hade jag INTE rekommenderat).

Annons

Men nu skulle det tydligen vara annorlunda, man gjorde nämligen en så kallad ”surströmmingsklämma”. Tog ett bröd (hårt, tunt bröd), la på kokt potatis som man skar i bitar och sedan ”klickade” man liksom på lite surströmming. Hade sedan på lite creme fraiche, rödlök och sedan vek man ihop den till en ”klämma”. Vet inte om ni förstår, jag glömde nämligen att ta kort på själva klämman…

Surströmming smakar – surt. Det smakar ibland lite som det luktar (prutt). Väldigt salt.. Det är inget direkt som jag skulle kunna vara ”sugen” på. Så jag vet inte, det smakar i alla fall inte SÅÅÅ hemskt som det luktar. Men det är ju typ rutten fisk, så det är vl inte så konstigt om jag inte tyckte att det var supergott.

Tack till er som gjort min resa till Hollywood med WCOPA möjlig www.wcopa.com


AnnonsLaddar