Annons
Annons


Om det är för bra för att vara sant…


Detta är inte meningen till att vara en uthängning på ett sätt där jag vill ”hämnas” eller sätta dit någon. Men jag känner att detta måste få ett stopp… jag har spenderat HELA min dag på att leta upp info om den här killen som sa sig ha en lägenhet. Under de senaste 9 dagarna har jag dagligen haft kontakt med den här killen, han har lovat mig lägenheter hit och dit. Jag trodde aldrig helt på honom, men en del av mig ville ju att det skulle vara sant.. så jag lät mig tro på det ändå, men med ena ögat öppet om ni förstår vad jag menar. Han hittade på att han hade en agent, som mailade bilder på lägenheter till honom (han har alltså gjort en mail för att kunna lura folk/mig), som han i sin tur printscreenade och skickade till mig.. jag orkar inte skriva ut allt. Men han har tagit så sjukt mycket energi och tid från mig. Jag har suttit hela kvällar och väntat, ställt in att umgås med vänner, bara för att vi skulle ses och kolla på lägenhet. Men det kom alltid upp något som gjorde att vi inte kunde ses.. brutet finger, en middag som drog ut på tiden… Känner mig så klart grundlurad. Typ pinsamt att jag ens kunde gå på det. Pinsamt att jag satt och tjöt av lycka igår när han skickade bilder på lägenheterna jag fick ”välja mellan”.

Annons

Och det är ju knappast bara jag som blivit lurad.. Min grej var ju en fis i rymden mot det han gjort mot andra. Jag hann ju inte ens föra över några pengar. Som tur var körde jag bilderna jag fick på lägenheterna i Google bildsök och fann dem till försäljning på Hemnet, ringde upp människor som han sa sig känna och jobbat med. Har varit i kontakt med över 10 pers idag som alla har en story. Om hur han försökt sälja Rolex-klockor med förskottsbetalning, hockeyklubbor, fått biljetter betalda, snott saker… osv. Allt är helt.. sjukt. Heeelt sjukt. Och han ljuger SÅ bra.

Nu har han erkänt att allt var en lögn. Alla storys om hockeytripper till Sibirien, Dubai och Florida. Och lägenheten, så klart. Det fanns ingen lägenhet. Grejen är att det hjälper inte att tycka synd när det kommer till sådana här personer. Och jag VET att han inte vill fortsätta med det här, det sa han själv till mig. Men trots alla bakslag som han fått så slutar han inte. Varför är det så? Jo, för att han ser till att alla personer som han lurat och kommer på honom tycker synd om honom. Ja, jag tycker synd om honom. Det ÄR synd om honom. Men hur hjälper man egentligen en sådan här människa som inte kan sluta ljuga? Som inte känner sig tillräcklig och MÅSTE ljuga för att vara någon? Genom att klappa på huvudet och tycka synd? Nää. Jag känner mig ju skitdum som nu skriver det här inlägget. Men jag vet ju att han kommer fortsätta om ingen sätter stopp för det här!? Jag menar, senast förra veckan lurade han en kille på 8000 kr. Och den här killen trodde att han fått honom att sluta. Men nej, han fortsätter med att lura mig. Idag trodde ju jag också att.. fan nu har han nog lärt sig en läxa, han erkände för mig och ångrar sig supermycket. Vem försöker jag lura? Klart som tusan han kommer fortsätta. Han har ju gjort det här i flera år och är spelberoende. Fler kommer bli lurade och sårade, och han kommer i sin tur må ännu sämre. Alltså jag kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas för honom att vara tvungen att ljuga hela tiden.. vilken soppa!?

Jag försökte ju googla hans namn, det är ju det första man gör, men fick inte upp något. Jag kommer inte lägga ut någon bild på honom. Jag kommer inte skriva vart ifrån han kommer. Min mening är alltså inte att ”hänga” ut honom på det sättet att man ska kunna känna igen honom på stan. Däremot, vill jag att om någon känner att.. fan den här killen känns mysko. Ska kunna googla på hans namn och se detta inlägg. Kanske låter konstigt, men också för hans egen skull så han slutar upp med det här, för han är inte en dum kille egentligen. Allt har bara blivit fel. Det vill jag verkligen poängtera.

Jonathan Karlsson. Bluff, bedrägeri, hockey, kortbedrägeri, scam, varning, lurar folk.

Som sagt. Detta är inte för att hämnas. Jag gör det dels för hans skull, men mest för att han inte ska kunna lura någon annan. Han har ett väldigt vanligt namn så det kommer inte gå att leta upp honom. Men de som googlar eller kanske blir lovad något som känns för bra för att vara sant eller suspekt av någon Jonathan Karlsson kanske hittar detta..

Avslutningsvis så hoppas jag att hans snart ska kunna leva ett liv utan att ljuga. Jag hoppas verkligen det!! Nu får jag återgå till mitt lägenhetssökande igen… från noll eftersom all min mail blivit raderad.AnnonsLaddar