Annons
Annons


Nej tack, jag vill inte träna!


JAG VILL INTE TRÄNA LÄNGRE!!! Alltså, jag får knäpp på mig själv. Jag VET att jag BORDE gå till gymmet. Men jag vill inte. För jag vill aldrig om jag känner mig tvungen till saker. Det är ju egentligen ingen som tvingar mig, men träning har för mig blivit till något ytligt – när det egentligen ska handla om att man ska må bra. Varje dag. VARJE DAG möts jag av bilder på vältränade kroppar. Jag snackar inte bara om Instagram (även om det är där jag ser det mest), men överallt snackas det om träning. Resultat snackas det om. Mål snackas det om. Resultat och mål i att.. se ut på ett visst sätt?? Inte att man ska orka eller få mer energi. Jaa, jag ska inte sticka under stol med att det är enklare att ta sig till gymmet om man vet att man får en synlig effekt. Men.. när tusan tänker vi på hur det ser ut inom oss?? När det handlar om träning så ställer man sig på en våg, man mäter fettprocent, man äter mindre av ditten och datten och mer protein. PROTEIN. De ska va kvarg. Det ska va shakes. Det ska vara tabletter som hjälper för massa saker…

Annons

JAG FÅR KRUPP!!!! Jag tycker inte det är kul att gå till gymmet när det känns som att jag gör det bara för att jag ska uppnå ett ytligt resultat. Det bara går inte! Jag blir arg bara av tanken. Men vem straffar det? JO, mig själv! SÅ KLART. För jag är trött hela tiden, blir andfådd av att gå upp en trappa och orkar inte bära hem kassarna från ICA utan att ta en liten paus. Men hur ska jag kunna finna motivation att gå till gymmet? Jag är ju van vid och har tatuerat in i skallen att man bara går dit för att få resultat. Ett härligt sixpack och en putande stjärt. Och även om jag väl tar mig till gymmet, så kommer jag på mig själv där i spegeln…… ytligt. Igen. Samtidigt så vill jag ju ha en spegel och innerst inne vill jag få ett resultat. Jag vill gärna ha sixpack, för det är ju kul. Men varenda gång jag försöker så går jag in så jädrans hårt att jag inte pallar, det blir liksom inte en vardag. Sen orkar jag inte, och tackar nej till träningen som var inbokad, känner mig dålig, nedvärderar mig själv och sätter mig istället kollar på tv för att dämpa ångesttankarna. Drömmer mig bort, stänger av.

Vägen ut är enkel, lite disciplin, I KNOW. Jag söker inte efter några svar, men jag ville bara dela med mig av mina tankar. Rätt ut från huvet bara. Smack.AnnonsLaddar