Annons
Annons


Nej, det är inte hälsosamt att leva i ett katt och råtta relation


Idag fick jag en sådan där uppenbarelse. När man stannar upp och tänker efter.. så då skrev jag denna text på Instagram <3

12335877_10156354072365217_1240889674_n

Jag hade aldrig kunnat gissa att den där snygga, pedantiska, kostymklädde mannen på bilderna skulle vara en galning, precis som jag. Ibland så kommer jag på mig själv med att sitta och titta på honom, och bara shit, vilken tur jag har.. Han fick mitt hjärta att bulta första gången vi sågs.

Annons

Det har varit en resa, att avvika från mönstret och att istället för att ge mig in i ännu ett destruktivt förhållande, få kämpa med något annat – som jag inte ens var medveten om. Att bygga upp min tro på mig själv, och tillåta mig själv att känna att jag är värd att bli älskad på riktigt.

Jag har äntligen förstått vikten av att ha en ömsesidig respekt gentemot varandra i ett förhållande. Jag har trott att kärlek var uppbyggt av något slags kontrollbehov, katt och råtta, ena dagen helt fantastiskt andra dagen ett rent helvete. Känslan efter att bli sams efter ett bråk, att bli nedtryckt för att sedan bli tagen upp till skyarna, är farligt beroendeframkallande. För det känns ju så jädrans bra efter ett bråk!! Man blir ju kär på nytt, på nytt, på nytt… Problemet i sådana förhållanden är att det inte finns något mellanting. Aldrig ett lugn. Långsamt bryts vi ned.. Och man vet, innerst inne, att detta inte kommer hålla i längden. Vickandes längst ut på en planka, så farligt men så ”härligt”.

Jag hade tappat tron på riktig kärlek, eller jag visste rättare sagt inte vad det var. Idag vet jag att det finns. Och jag om någon vet att det går att ta sig från flera destruktiva förhållanden till att hitta en person som älskar dig så där villkorslöst, som på film. Och att du själv kan känna dig trygg med att älska lika mycket tillbaka.

Men då måste du även börja tro på dig själv, och inse att du är VÄRD det. Det låter som en klyscha. Men det är fan sant!! Du är värd att bli älskad.AnnonsLaddar