Annons
Annons


När killar kladdar..


Det här skrev min kusin (Isabell Bergström) på sin Facebook för några veckor sedan. Jag tycker det är så jädra bra skrivet, och det ger en verklig en tankeställare. Fler borde läsa just den här texten!! Nog för att den delats 1900 ggr på Facebook.. det kanske säger en del. Läs!

Annons

”Jag och mina kompisar var som många andra ute igår och dansade på juldagens kväll. Jag hade svinkul med både mina kompisar och främlingar. Vi dansade, skrattade, hittade på små koreografier med främlingar, skrek-snackade över musiken med varandra och gjorde lufthjärtan till DJ-båset. En del killar trängde sig på lite för mycket och tog sig friheten att hålla en på höften m.m. men vi visade att vi inte uppskattade detta och det respekterade dem.

Men sen var det som om minutvisaren tickade över ett visst klockslag. Blev killarna för fulla? Blev stället för proppat med människor? Började vi se väldigt mycket mer inbjudande ut? Jag vet inte. Men helt plötsligt var det män precis överallt som närmade sig, höll om höften, hoppade in i ringen vi var i och smekte våra armar. Vi var ett gäng på fyra personer men alla hade konstant två killar, en på höger och en på vänster axel. Vi, precis som innan, visade att vi inte uppskattade detta men nu kändes respekten som bortblåst. De tog tillbaka sina bortknuffade händer och de fortsatte dansa med våra ryggar när vi vände dem till. 

Tillslut hamnar jag bredvid en stor kille som inte gör några sexuella närmanden. Vi dansar ihop och har kul en stund, sedan böjer han sig ner och säger: ”Du hittar den konstigaste killen på hela dansgolvet för att slippa alla andra dudes, ellerhur?” Jag nickar och ler åt att han har rätt. Han fortsätter: ”Jag fattar. Det går ju knappt att dansa här som kvinna. Men du, jag har flickvän och du har säkert pojkvän så låt oss bara dansa och ha kul så slipper du alla som hoppar på dig” Han hade rätt. Jag tog dit mitt kompisgäng och vi dansade med honom och hans kompis. Fortfarande nu närmade sig män bakom oss men så fort de kom för nära gjorde han bara en vink med handen och de försvann. Vi var glada och lättade, dansade och hade kul. Sen försvann vi in i minglet igen och precis som innan var män på oss. Vi försökte dansa och ha kul tillsammans, men en obehaglig magkänsla överröstade nästan musiken: ”Varför är hans lilla vink tydligare än mitt nej?”

Ska det behövas en upptagen kille med enorma armmuskler för att kunna dansa utan att få en drös av fulla män över sig som tar sig friheter? Och framförallt – ska det verkligen behövas en annan man som säger nej för att de ska förstå att jag inte vill?”AnnonsLaddar