Annons
Annons


Matförgiftning från metallburk


Min tjejkompis ringde mig precis och berättade att hon legat på akuten hela natten, kaskadspytt och blivit helt uppsvullen i ansiktet. Anledningen? En tonfisksallad på Coffee by George.

Jag fick också en sådan här reaktion då jag en gång åt en burk med ananas. Metallburken hade då stått öppen någon dag i kylen. Metallen kan nämligen avge tenn (rätta mig om jag ha fel, försökte googla exakt men fann inte mycket om detta) när den kommer i kontakt med syre, vilket kan orsaka ordentliga magbesvär. Det är därför viktigt att om man vill spara mat lägga ned det i en annan förpackning. Det vill säga – INTE ställa in metallburken i kylen. Jag kunde inte äta ananas på 10 år efter det.. även om det inte var ananananannananasens fel.

Annons

Hittade ingen bra bild till detta så jag gjorde en liten fin spybild.

Bild 2015-01-25 kl. 21.14AnnonsLaddar