Annons
Annons


”Jag har aldrig sagt att jag är en förebild”


Något som jag blir otroligt ledsen över, det är när vuxna människor, som barn/ungdomar ser upp till, inte tar sitt ansvar som förebilder. De menar på att barnens/ungdomarnas föräldrar ska ta sitt ansvar och förklara för dem vad som är rätt och fel. Ja, jag förstår att det inte är så kul att behöva betala 4000 kr för att fylla läpparna på salong. Men att gå med på att i reklamsyfte posta en bild på sig själv med en spruta inkörd i läppen eller kinden för att få det gratis.. vart är världen på väg? ALLA får göra som de vill, absolut. Men om jag hade varit 14 och sett dessa bilder med en text om ”gör mig snygg” ”fixar till läpparna lite”, så hade jag kanske först tänkt – men vad gör de med sig själva? Men sedan när fler och fler av personer som jag sett på tv och tycker är häftiga gör det så hade jag ju tänkt ”aha, men om alla gör det, då kan det väl inte vara så farligt?”.. Vad än mamma eller pappa hade sagt så hade jag ju inte direkt lyssnat.

Annons

Ni får absolut inte missuppfatta mig nu, om man vill fixa till sitt ansikte så är det ju upp till var och en. Det jag menar är bara – varför visa upp det offentligt!? Bara för att man kan få det gratis eller billigare då? Om man nu verkligen verkligen vill göra det så är väl 4000 kr ingenting?

Det som gör mig rädd och ledsen är att det börjar normaliseras. Jag fick höra om en bekants dotter, som i 16-års åldern hade en nedräkning till när hon fyllde 18 – för då skulle hon äntligen få förstora läpparna.

Så jag ber er vuxna som har minderåriga följare: Tänk efter en extra gång nästa gång ni lägger upp något på sociala medier, unga människor ser upp till oss vuxna och vi borde föregå med gott exempel. Jag hade personligen smällt av om min dotter önskade sig pengar till en läppförstoring när hon fyllde 16…. en ny cykel kanske?! Eller pengar till körkort?AnnonsLaddar