Annons
Annons


Ingen mobil på kvällen eller morgonen


Jag fick ett tips igår om att inte ta upp mobilen på morgonen när jag vaknar. Jag har hört lite om det förut, men tänkt att det bara är trams.. Men jag gjorde det. Det var svårt att inte scrolla igenom flödet efter att ha klickat bort alarmet, svårt att komma ihåg också helt nyvaken. Preeciiiiis när jag skulle klicka på Instagram-appen så kom jag på mig själv. Att nej. Så jag hejdade mig, tog ett kliv upp ur sängen och drog på duschen. På något sätt så kände jag mig mer ”ren”, kanske var det för att jag duschade för första gången på en vecka? haha skoja. Nej men, ärligt. I huvudet så blev faktiskt saker och ting mer klart.

Annons

För jag gör alltid så, att när jag vaknat så tar jag upp mobilen, uppdaterar mailen, kollar Instagram och Facebook. Jag tror inte jag förstår, eller jag VET att jag inte förstår hur jäkla beroende jag är av alla sociala medier. Å andra sidan så är Instagram mitt jobb numera och en del av min inkomstkälla, men det behöver ju inte betyda att jag ska gå in där och kolla 30 ggr om dagen. Tror inte ni att det faktiskt bygger mer stress inom oss än vad vi egentligen tror? Det värsta är att vi inte tror att vi är beroende. För alla andra gör ju så.

Är det inte helt galet att när vi så fort ser något häftigt, så måste vi ta kort. För om man inte tar kort så har det inte hänt. Lite så är det ju? Vi vill visa omvärlden vad vi har varit med om. Hela Instagram är ju uppbyggt så, Facebook likaså. Men det känns ju så naturligt nu!? Läskigt naturligt. Jag såg två tjejer i 11-års ålder sitta på ett fik, de fick in sin mat och mekaniskt tar de båda upp mobilen och knäpper några kort på maten i tysthet. Väljer filter. Laddar upp. Så. Sedan lägger de mobilen bredvid, vänder sedan upp huvudet mot varandra och börjar prata.

Det är en ny värld vi lever i. Inget snack om den saken.AnnonsLaddar