Annons
Annons


Hur hanterar man stress


Det går inte en enda dag utan att jag stressar. Nån gång utomlands har jag upplevt den där känslan av att jag tar dagen som den kommer. Jag är ständigt uppkopplad, mobilen plingar, mail, sms och samtal.

Annons

Dålig stress uppkommer för mig när om jag har saker som ligger på hög, när jag inte tar tag i saker direkt, men det är ju inte helt enkelt att ta tag i saker direkt. Istället för att sätta mig ned en viss tidpunkt och läsa igenom alla mail, så öppnar jag det, påminner mig själv i huvudet att jag ska svara. Sen glömmer jag bort. Sen flyger jag upp mitt i natten och bara. FAN. Just det.. Ja.. Till slut blir det som en enda stor röra i huvudet. De senaste veckorna har jag knappt vetat vad det är för dag, och på kvällen har jag svårt att minnas vad jag gjort på dagen eller dagen innan..

Min enda egentid jag har just nu är att fly in i serier, så fort jag blir stressad eller måste göra något så flyr jag och ser på ännu ett avsnitt av ”Revenge”. Jag går inte ut på promenad, jag sätter endast foten utanför dörren om jag ska handla eller om jag ska på ett möte. Jag tycker det är jobbigt att träffa folk, jag ligger hellre inne i soffan och degar. Varenda gång jag kliver utanför dörren har jag ett mål.

Stress. Jag vill också kunna sätta mig i en fåtölj och titta ut på något vackert. Men det går inte… Jag är inte gjord sån. Jag kan säkert med träning, men jag har SÅ otroligt svårt att bara.. chilla. Bara va. Någon enstaka gång om jag är supertrött eller om jag är ledsen. Jag måste alltid göra någonting, åtminstone ha något att vila ögonen på. Det är ett mirakel att jag ens kommer ihåg att göra vissa saker, eller mirakel, det lilla miraklet kallas almanacka. Om jag inte hade haft den vet jag ärligt talat inte vem jag hade varit idag?

Sen är ju inte det här bara ett minus, att jag har den här ”energin” (vilket just nu inte är fysisk energi eftersom jag har fullproppat i huvudet) har gjort att jag pallar med att göra så mycket olika saker. Jag KAN ha många bollar i luften, det handlar bara om att skriva ner och planera. Inte panika som jag gör nu. Allt löser sig och ofta visar det sig inte vara så farligt om man tror.

Idag ska jag i alla fall umgås med två av mina bästa vänner, Stephanie och Frida. Stephanie har jag varit vän med i 17 år!! Sjukt..AnnonsLaddar