Annons
Annons


Ett liv med anorexia


Jag sitter med tårarna i ögonen efter att ha läst Henrietta Fromholtz blogginlägg, där hon berättar om sin resa till och från anorexian. Jag känner själv igen mig i berättelsen. Jag tror många gör det.. tyvärr. Jag var ju på väg dit själv förra sommaren. Jag gjorde det dels omedvetet, men nu när jag skriver om det så minns jag ändå vilken njutning det var när någon sa ”men Ellen hur mår du egentligen, du har blivit så smal?”.

Annons

Nä, till en början gjorde jag det inte med flit, personen jag levde med då tryckte ned mig psykiskt. Jag märkte det knappt själv! För jag var ju van att vara i ett sånt där turbulent förhållande, precis som de tidigare förhållandena jag haft. Och jag sa aldrig stopp, utan som sagt, det var ju normalt för mig. Sen en rätt dum ”bortförklaring” kanske. Men, kylskåpet stod ofta tomt, eftersom min dåvarande sambo hade en väldigt stor aptit. Och det var 800 meter till närmaste matbutik. Jag orkade helt enkelt inte gå och handla. Samtidigt var det en väldigt bra bortförklaring.. för jag ville inte äta. Jag ville straffa mig själv. Jag ville må dåligt.

Men sen gick det inte att äta, trots att jag ville äta. Jag fick inte ner mat i magen. Så fort jag åt mådde jag illa. Även om det var mat som jag verkligen gillade!! Det gick helt enkelt inte. Jag mådde så jävla illa. Och jag spydde, flera gånger.

Jag är så glad att jag lyckades ta mig ur det där mönstret, för jag var garanterat precis på den där kanten som Henrietta beskrev i sitt inlägg. När man tappar sig själv helt. Och precis som hon skrev, så handlade det inte om att jag blev ”inspirerad” av smala tjejer på Instagram, för jag hade aldrig haft psyke nog att palla tänka på vad jag skulle äta hela tiden. Det var inte meningen att jag skulle bli smal, jag ville göra mig själv illa på något sätt.

Men hur vände det då? Jo, jag eliminerade det som fick mig att må dåligt. Tufft, ja. Om det fick mig att gå ner ännu mer i vikt under några månder? Ja. Men sedan började jag sakta men säkert komma tillbaka till mitt vanliga jag.

Här nedan ser ni bilder från när jag var i Kroatien. Jag minns själv att jag blev chockad över hur smal jag såg ut på bild, för så såg jag inte ut i spegeln. 

10919546_331338017059604_2068733059_n OI000051AnnonsLaddar