Annons
Annons


Bild på min cellulit-rumpa..


Vi möts dagligen av bilder på Instagram med perfekta kroppar. Något som jag speciellt reagerar på är alla smootha rumpor.. För jag har inte det. Jag har celluliter, vilket jag mer eller mindre har haft sedan jag var ca 15 år. Det har gått lite i vågor för hur jag känt inför dem, mycket sitter i huvudet, jag har ju egentligen sett likadan ut hela tiden. Men nu har det typ slagit bakut.. på grund av att jag ser dessa perfekt välsvarvade rumporna utan en enda skavank, och det har gjort att jag säkert 10 gånger om dagen ser mig själv i spegeln och säger ”usch så jag ser ut”. Till mig själv?? Så dum!

Annons

För att kunna övervinna sina komplex så tror jag på att facea dem. Slänga sig ut på öppet vatten, göra det som som minst av allt vill… och för mig är det att visa upp dem.

Sen så kan jag ju erkänna att jag i vilket fall att det är jobbigt att visa upp en jädra close shot på min röv.. Helt osmickrande vinkel och en liten härlig rumpklyfta som sticker fram från det sista paret trosorna i garderoben.. Det är ju inte helt bekvämt att smälla upp en sån här bild, haha…

Jag är väl också lite rädd för att någon ska komma och säga att ”det där är ingenting mot vad jag har, du ska vara glad. Tack för att du ger mig ännu mer ångest”. Det är väl egentligen den största rädslan just nu, inte just att visa dem.. men att någon ska komma och säga att jag inte får må dåligt över det. Men det handlar ju inte om att ”bräcka” någon annan i antal celluliter. Det här inlägget handlar om att jag vill ändra den här perfekta bilden vi verkar ha i huvudet av hur en en kvinnas kropp ”ska se ut”.

Sociala medier har så otroligt stor makt över vad som är normalt och inte. Vad är det som har hänt då? Jo, det som egentligen är normalt, har plötsligt blivit ”onormalt” och det som är minst verklighetstroget är i våra huvuden det mest normala? Det är SÅÅÅ enkelt att manipulera en bild. Och det är SÅ många som opererar sig, fettsuger sig och lägger i rump-implantat. Vi, inklusive jag själv, hjärntvättar oss själva och bygger upp helt overkliga ideal!!! Nä. Dags att spräcka hål på bubblan.

Här kommer en bild, på min rumpa och mina lår med celluliter:

12047535_10156144813070217_177262849_n

 

Här kommer lite info som jag klippt ut från Wikipedia, för er som inte vet vad celluliter är:
Celluliter även kallat apelsinhud

”Ultraljudsundersökningar har visat att celluliter är bråckliknande förtätningar i fettvävnaderna, som framträder under huden. En teori är att detta beror på att fettvävnanden under en tid sträcks ut, såsom vid viktuppgång, och att sträckningen inte får ett jämnt resultat. Celluliter kan uppkomma på hela kroppen, där det finns underhudsfett, men särskilt på kroppsdelar där kvinnor på grund av sina kvinnliga könshormoner lägger på sig fett.

En annan teori är att det är ett ödem i underhudsfettet. En tredje teori är att celluliter uppstår på grund av försämrad cirkulation i vener och lymfatiska systemet. Celluliterna kan ha olika svårighetsgrad. För somliga syns celluliterna endast om huden trycks samman eller musklerna spänns. För andra syns de även vid avslappnat tillstånd. På avstånd ser celluliter ut som ojämnheter i huden, huden är inte längre slät utan att tillståndet beror på rynkor. Omkring 90% av alla kvinnor får celluliter, särskilt kvinnor av västerländsk härkomst, men också män med hormonrubbningar såsom hypogonadism och testosteronbrist.

Det finns inga vetenskapliga bevis för att någon metod hjälper mot celluliter. Mängden celluliter är oberoende av kroppsvikt och kroppsfett, men celluliterna syns mer vid fetma. Många behandlingar inriktar sig därför på att minska underhudsfettet.”AnnonsLaddar