Annons
Annons


Bakom stängda dörrar


Skrev den här texten på Instagram, men vill dela den här också. Tycker det är så viktigt att det här tabubelagda ämnet tas upp till ytan. Man ska inte skämmas över att man blivit misshandlad, varken som tjej eller kille! 

Annons

Jag vet inte hur många, speciellt starka människor, som jag träffat som varit i ett förhållande som involverar misshandel. Man är så rädd att berätta för sin omgivning, för skammen och för att folk ska tro att man ljuger och bara vill ha bekräftelse. Man vill inte heller att den man älskar ska få ett rykte att hon/han är en misshandlare – men mest rädd för ensamheten och att förhållandet ska ta slut.

Man kan tro att det bara är att lämna någon som gör en illa, men det är inte så enkelt som man kan tro.. Man är så nedtryckt, att alla val man gör, små som stora, måste vara en godkänd handling av ”den som bestämmer”. Man blir helt enkelt som ett tomt blad, och man kan tillslut inte ta egna val. Sen att man har ett så stort hjärta att man inte klarar av att se den man älskar sitta och panikgråta för något den gjort mot en. ”Vi löser det här tillsammans”. Man tror att man är den enda som kan förändra och att man är den enda som känner den här personens ”riktiga jag”. Och man kommer ju aldrig kunna träffa en sån ”perfect match” igen, för när det är bra så är det ju HELT FANTASTISKT! Därför stannar man. ”Var stark. Ändra ditt beteende. Man är ju två i ett förhållande..”

Men en människa som älskar dig SKA inte göra dig illa, varken verbalt eller fysiskt!!!! Den människan du lever med ska få dig att må bra!! Att komma hem ska ju vara din trygghet. Jag vet hur svårt det är att ta sig ur ett sådant förhållande, men det går. Det känns omöjligt. Helt omöjligt. Hot. ”Om du lämnar mig så kommer jag lägga ut den där filmen på dig” ”Då kommer jag berätta för X vad du sa om honom/henne”. Ja? Men GÖR det då? Vem är det som ser dum ut?

Ja, det är tufft, som FAN – och det tar tid.. Men det går! Allt går om man verkligen vill. Jag ville bara säga det.. har velat skriva det här såå länge. Men jag har inte hittat rätt tillfälle, har inte känt mig redo. OBS! Detta har inget att göra med min nuvarande relation, däremot så har min nya relation fått mig att inse att jag inte är ett psykfall, att det inte är mig det är fel på. Och DET har varit så otroligt stort och viktigt för mig <3

Tillsammans kan vi bara bli starkare. Vi kan berätta våra historier! Ja, och låta några få hata ”för att man bara gör det för uppmärksamhet”, men vi ska inte låta oss tystas för det!! För att dela med sig (tycker i alla fall jag) är SÅ viktigt!! Jag hoppas att fler vågar öppna upp sig om tabubelagda ämnen som detta. Och att om du som läser detta, lever i ett sådant här förhållande kan hitta någon slags styrka i att du inte är ensam. Och att det kan hända även den mest starka personen.. de som man absolut inte tror skulle kunna ha varit med om det! <3

Stor kram Ellen

13292820_10157018510000217_378322125_n
”Allt jag ville var bara att få känna mig älskad”


AnnonsLaddar