Annons
Annons


Att träna för att må bra


I ett x antal månader har jag på mina lediga dagar bara legat och lökat hemma.. och konstigt nog stressat – över ingenting? Jag kände hur jag orkade mindre och mindre.. En kompis frågade om vi skulle gå på bio och jag kände bara näääee, gud va jobbigt. Självdestruktivt nästan. Ligger hellre hemma som en slimeklump och klickar på ”nästa avsnitt” på en serie. November.. December.. januari.. bah. Mörkrets månader.

Annons

Efter nyår så kände jag bara.. Nää Ellen! Nu får du ta och rycka upp dig!! Visst, sova och slappa är väldigt skönt.. och kan vara välbehövligt, ibland. Det var inget nyårslöfte som fick mig att börja tänka på mig själv. Jag tror inte så värst mycket på just ”nyårslöften”. Jag kände bara att jag ville. Jag ville må bra och röra på mig. Det är två helt skilda saker att tänka ”jag VILL” istället för att ”jag MÅSTE”.

Fast jag tror många, inklusive jag, blir så hjärntvättade. Så lätt att tro att träning bara handlar om resultat i ångestmolnet av fitspo-bilder på Instagram. Ibland kan jag bli peppad av vissa bilder. De kan få mig att kliva upp ur sängen och dra på mig joggingskorna. Mm.. eller.. har väl skett 2 ggr, hahaha. I alla fall om jag är i ett sådant där orkar-ingenting-knappt-gå-ner-till-affären-mode som jag varit i nu i några månader, så får jag istället ångest över att jag ”måste” gå och träna istället för att bli inspirerad till att träna. Känner mig bara kass. BORDE verkligen gå och träna men jag ORKAR INTEEEÄÄÄÄÄÄ. Sedan blir det bara en ond cirkel.

Det som är lite farligt med mig är att det inte riktigt syns på min kropp när jag är ohälsosam. Ja, eller jag har hört att ”jag ska vara glad för det”, men det gör ofta att jag tror att jag kan skippa att röra på mig bara för att det inte syns? Förstår ni? Men jag märker ju att jag blir helt trög och trött när jag inte rör på mig. Bara för att man är smal så betyder inte det att man är hälsosam.

Må bra går framför resultat. Sedan kan ju så klart även resultat vara en morot för att man fortsätter träna, men jag tycker inte det ska vara huvudfokus.. för mig blir det bara 100 % i 2 veckor sen rakt in i väggen. Eller rakt ner i soffan menar jag, så klart.. he-he. Och det behöver inte betyda att man ska gå till gymmet och stå och lyfta vikter, det finns ju massa andra roliga saker att aktivera sig med! Badminton? Laserdome? Tennis? Gallskrika ”JAG VILL HA DIG” och jaga en snygg kille över stan?

Nä, men haha.. babbel babbel. Det jag vill säga med alla dessa ord är att det faktiskt är BRA att träna/röra på sig. Kroppen behöver det. Ja, nu tycker ni att ”men vadå det vet väl alla?”. Ja, men jag tror det kan vara värt att upprepa för sig själv ibland. Jag glömmer i alla fall lätt bort det, och nu när jag har tränat några gånger så får jag världens AHA-upplevelse och bara. Shit! Energi! Wohooow. Så ville jag dela med mig av det =)

Nu ska jag sova. Har inte gått och lagt mig före kl 01 på väääldigt länge. Känns nästan lite läskigt, haha.

10947633_10155155644640217_1872349767_n

Stephanie fick sig ett finger när hon gick så nära med kameran när jag låg och stånkade.

10937735_10155155645210217_150746539_n

Skratteli-skratt

10937806_10155155645465217_855024529_nAnnonsLaddar