Annons
Annons


Att tänka på inför Tough Viking


tw 11oToughViking-GG9web 11oToughViking-GG7web

Fick precis en kommentar om Tough Viking! Jag gjorde ju det loppet förra året och jag har fått en del frågor om det, så jag tänkte att jag kanske kunde ge er lite tips på vad man ska tänka på =)

Skärmavbild 2016-02-24 kl. 15.23.13

 1. Kläder som håller varmt!
  Jag hade på mig tröja och byxor från märket Skins, de var thermofodrade, vilket gjorde att jag aldrig frös! Man dyker ju ner i en isvak och simmar i det iskalla vattnet, så det är verkligen ett ”hett” tips!!
 2. Träna upp konditionen!!
  Mitt största misstag var att jag trodde att det bara var massa olika hinder, och det var de jag oroade mig för mest. Men… löpningen var jobbigast! Upp och ned för backar i sicksack. Så, se till att konditionen ligger på topp! Nog för att adrenalinet hjälper en del men..
 3. Skor.
  Alltså, att ta på sig de snyggaste skorna man har i garderoben.. eh njeah. Jag hade på mitt ett par sketna skor från Stadium som kostade runt 300 kr. Nu är/var ju jag inte nåt proffs direkt, men om man siktar på att få en bra tid och går in för detta för tävlingens skull så kan det ju vara en idé att ha ett par bättre skor. Men jag kom runt i ett par skitskor, så då kan nog vem som helst det! =) Jag slängde dem sen.. Kan ju vara en idé att ha några som är ganska tunna, för jag sprang runt i en sjö.
 4. Häva sig upp.
  Många av övningarna innebär att man ska kunna lyfta sig själv! Dra sig upp över hinder. Man kan ju få en liten skjuts i rumpan av nån snäll bakom en också! Men om man vill klara sig själv så är det ett smart tips, ja, att göra såna pull ups eller vad det heter i en stång. Om man inte orkar så kan man sätta ena foten i en sån gummisnoddsgrejs och fästa den i stången!
 5. Elchocken!
  Det värsta hindret, och som även alla frågar om, är ju elchockshindret. Det sista hindret. Jag hade inte tänkt göra det, men jag var så jädra trött, och jag såg målet framför mig. Så jag sprang ändå. Det var en extremt obehaglig känsla, det gjorde inte ont på ett sätt som man är van att det gör ont. Det känns mer.. jag vet inte ens hur jag ska förklara. Men om jag klarar det, så klarar du/ni det!!! Om man inte vill göra det så är det bara att göra armhävningar istället =)
 6. Träna på greppet/handskar?
  Jag vet inte hur årets bana kommer se ut, men förra året så var det såna monkey bars, där man hänger sig fram som i en vertikal stege. Jag kunde inte göra det för det var så halt, jag ramlade ned. Det hade nog blivit enklare om jag hade haft någon form av handskar som man fick grepp av, likadant om man ska ta sig upp för repet!! Så klart då också att träna på sina arm- och handledsmuskler.

Här kommer en video på när jag och Kevin Triguero sprang loppet:

Annons


11oToughVikingGG15web-1
Men.. Jag kommer inte springa loppet i år… hahahaha. Varför inte? Nä, för jag har gjort det en gång. Och jag har tränat typ 3 ggr det här året. Om jag ska göra det igen så ska jag göra det mer helhjärtat. Kanske nästa år i så fall. Men jag tycker ändå att det var en upplevelse, och jag är så sjukt stolt över att jag gjorde det! Jag tror att det är bra att utmana sig själv nån gång i livet, det är ju ändå rätt extremt det här. Å andra sidan hade jag hade inte tränat mycket innan då heller, 5 ggr, och började en månad innan. Så egentligen så hade jag ju kunnat klara det den här gången också….

Men summan av kardemumman – om jag klarade det, så klarar du det!!

Om ni har några frågor, så shoot!!AnnonsLaddar