Annons
Annons


Att dölja sina fel


Vad är det egentligen som är så farligt med att visa hur man känner på riktigt? Många har sagt att man inte vågar berätta vad man tycker är jobbigt, för då får ens ”haters” eller ”skitsnackare” ännu mer att hacka ner på? Så verkar många resonera. Jag tror att det kan grunda sig i att alla någon gång i sitt liv varit med om att någon snackat skit om en, och då vill man inte att de ska få chans att göra det igen. Så då gör man allt i sin makt att för att de inte ska få chansen, och man lägger ner otroligt mycket tid på att bevisa att ens liv är lyckat. Om man sedan inte berättar om det här för någon, så har man bara sig själv att diskutera med. Och vi vet väl alla hur det går när man diskuterar saker med sig själv? Problemet blir tillslut gigantiskt, och tar upp mer och mer tid. Nu är ju inte jag något proffs, men jag har tänkt väldigt mycket på det här och det känns som om det rotar sig i just den här rädslan för att andra ska få gotta sig i ens nederlag. Sen är det ju inte helt konstigt heller att vi vill se bra ut inför andra, vem fan vill se ut som en svag liten stackare.. Men är det verkligen svagt att dela med sig av något jobbigt..? 

Annons

Jag valde att gå emot mina demoner i huvudet, och jag delade med mig av något som jag var så rädd att bli ”avslöjad” för. Som t.ex. mina celluliter. Det finns väl några små kryp som försökt att trycka ned mig ännu mer, men då blir jag inte ledsen på samma sätt som jag hade blivit innan. För när jag delade med mig så insåg jag hur litet problemet egentligen var, och att jag inte alls var ensam, tvärtom. Varför hade jag blivit mer ledsen innan då? Jo, för då hade jag ju blivit avslöjad!! Det hade bränt till i kroppen. All den tid jag lagt ner på att bevisa motsatsen hade varit förgäves och så hade jag antagligen känt mig ännu mer dålig och falsk för den delen. Då raserar hela den där muren man byggt upp. Om man säger att ”jag fick inte MVG som jag trodde på det där provet” då kommer ju inte nån och säger ”ha!! Du fick inte MVG på provet”. Nej din pappskalle, det var ju exakt det jag skrev.

Skillnaden är att om jag SJÄLV väljer att rasera muren så blir de där kommentarerna bara pinsamma, en fis i rymden och istället så får de där små människorna som hoppas få mig ”ner på jorden” eller vad det nu kan vara de önskar uppnå, stå där som fån. När man själv väljer att riva sin mur så har man medvetet gjort ett val. Jag vill påstå att det gör en mer gott än ont gott att berätta och dela med sig! För det gör indirekt att man accepterar sig själv. Ingen mår bra av att gå runt och dölja saker, det är ett känt faktum. Ibland kan det räcka med att bara dela med sig till någon av sina nära. Om du visar att du accepterar att du är den du är, då finns det finns inget att kommentera. Känslan av att gå runt och kunna bli ”avslöjad” blir snabbt till ett komplex, och sänker din självkänsla. Nu pratar jag inte bara om kroppen, utan om andra saker i livet man kan dela med sig av som ger ett sken av hur lyckad man är.

Sen får vi inte heller glömma att folk ALLTID vill hitta fel, för att må bättre själva. De vill att du ska äta tonvis med choklad, de vill att du ska misslyckas och de vill att du ska göra bort dig. Kommentarer jag får blir ju ofta – ”Men Ellen, var tyst bara. Ge dem inte något att gotta sig i.” Nehe, varför inte då? Om JAG känner att jag kan utvecklas och bli en bättre människa, inte fan ska jag få låta några ynkryggars gottande stå i vägen? Jag låter de få gotta sig om de nu mår bra av det. Men i de flesta fall kommer de bli tagna på sängen.. chockade och.. känna att du är starkare än dem. Och det bästa de kan komma med är ”han/hon gör det här bara för att få uppmärksamhet”.. ”vem fan bryr sig” eller det bästa.. ”herregud vad den där personen tycker att den är något”. Och varför ska man ta illa upp av det? Ska man inte tro att man är något?

– Hur fan ska man kunna ta sig fram i livet och nå sina drömmar om man inte tror på sig själv?
Eller vänta. Jag TROR inte att jag är något.
Jag VET att jag är något, och det ska du också veta om dig själv. Du är något.

 AnnonsLaddar