Annons
Annons


Ärlighet varar alltid längst


Jag skulle kunna skriva om det hundra gånger om, bara för att få pressa in det i unga tjejers huvuden. Jag är så TRÖTT på att fina tjejer ska gå runt och må dåligt, känna att de inte räcker till, att de inte passar in.

Annons

Jag har själv varit i där. Under högstadiet mådde jag riktigt dåligt, jag var kort, jag var sen i utvecklingen… och jag var teaterapa. När man är en så kallad teaterapa så lägger man på en slags fasad och liksom skämtar bort allt. Folk uppfattar en som mer stark än andra. Det som händer då är att dessa ”folk” försöker få ner en på jorden igen, genom att kasta glåpord, hånskratt och viskningar.

För det är ju okej att hacka ner på någon som tror att den är något? Eller hur? De skulle aldrig sparka på någon som ligger, men personer som står alldeles för ståtligt (så som det ser ut i alla fall) dem är det okej att hacka på.

Det är det här jag vill komma till. Människor kommenterar aldrig (muntligt eller skriftligt) något taskigt på någon som redan ligger ned, däremot är det okej att göra det på människor som ”tror att de är något”. Och det var det som hände mig, människor runtomkring trodde att jag klarade av att höra ”E4:an”, ”fladdermusen” (jag hade utåtstående öron) eller ”pygmé”. De trodde att jag klarade av att bli tvingad att stå i iskallt sjövatten i mars. De trodde att jag klarade av att läsa de där kommentarerna på väggarna i omklädningsrummet.

Well, jag klarade av det, jag lever ju idag. Men det gör lite ont i mig att skriva det. Men istället för att tycka synd om mig själv så blir jag bara peppad till att hjälpa andra! Jag delar mer än gärna med mig av detta, för jag vill göra skillnad. Jag vill inte att tjejer (eller killar) ska behöva genomlida sådana här saker. Bara för att man inte är som alla andra, bara för att man inte VILL vara som alla andra.

Jag ber er, gör eran egen grej, och för guds skull – säg ifrån. Om du ser någon som blir illa behandlad, gå dit, fråga varför de säger det de säger? Om du själv känner att du blivit illa behandlad (ofta kan personen som ”gjort dig illa” inte ens veta om att den gjort det) VAR ÄRLIG. Gå fram till personen, ring eller skriv och berätta hur du känner. Ofta kan det bara handla om missförstånd. Det kan vara svårt att göra det, men känslan i magen när man väl frågat, det är helt underbart. När det negativa förvandlas till något positivt.

Det jag skriver nu riktar jag mest till yngre tjejer, men detta är något vi ”äldre” också kan ta lärdom av. Istället för att sitta där och ringa ikapp alla dina vänner om vad som hände, RING till personen ifråga istället och snacka om det? (Ja, ibland kanske det inte är lönt, men i många fall är det det). Eller försök att bara släppa det (om det går), för det är så sjukt onödigt och det försvinner SÅ otroligt mycket energi från en själv genom att gå runt att ogilla människor. Och jäklar så mycket bättre man mår själv! När ilskan/ångesten/ledsamheten/irritationen släpper från magen.

Fan, sprid lite mer vänskap. Jag är så trött på bullshit och sura miner. Allt handlar om kommunikation. RAK kommunikation.

Och jag vill avsluta med en grej. ÄRLIGHET VARAR ALLTID LÄNGST. Glöm aldrig bort det.

Tack till er som gjort min resa till Hollywood med WCOPA möjlig www.wcopa.com


AnnonsLaddar